Alter Era AB © 2014

Hem

 

Kursinfo

 

Kursprogram

 

Anmälan

 

Klädsel

 

Terminsöversikt

 

Information

 

Kontakt

 

Allmänna villkor

 

 

 

 

Om Susanna

 

Susanna har efter en gedigen utbildning inom dans, (Stora Teaterns Balettelevskola i Göteborg och Svenska Balettskolan i Stockholm) varit anställd som professionell dansare i Göteborgs Operans Danskompani sedan 1993. Susanna har dessutom arbetat på privatteater och varit engagerad av frilansande koreografer i olika produktioner i Stockholm. Som professionell dansare på Göteborgs Operan har Susanna arbetat med koreografer som William Forsythe, Ohad Naharin, Meryl Tankard, Nacho Duato, Jiri Kylian, Tero Saarinen, Cristina Caprioli, Jo Strömgren, Johan Inger, Mats Ek och många fler.

Susanna är utbildad danspedagog vid Dans och Cirkus högskolan (DOCH) i Stockholm, med inriktning klassisk balett. Susanna har tidigare deltagit i andra pedagogutbildningskurser så som ”Inspirationsdagar för Danspedagoger" i regi av Dansforum, Göteborg aug-2009. Susanna har dessutom utbildat sig till Stott pilatestränare i matwork essential och intermediate på Stockholm Pilates Center i Stockholm för Carita Lesche.

Susanna har sedan 2007 varit danspedagog för Svenska Balettskolans förberedande kurs. Kursens syfte är att förbereda eleven för de färdighetsprov som sker i samband med antagningarna till Svenska Balettskolan åk 4 och lägga en kvalitativ grund för fortsatt dansträning. Flera av de elever som tränat för Susanna har kommit in på Svenska Balettskolan i åk 4.

Susanna har haft workshops med konståkningselever. Här har den klassiska baletten tränats i kombination med övningar som specifikt utvecklar kropps-medvetenhet, placering, hållning, balans, styrka, flexibilitet, musikalitet och där armarnas möjligheter och placering erhållit extra stort fokus.

Mina idéer, vad jag står för och pedagogiska mål är att se individen i gruppen, att i undervisningen använda olika inlärningsmetoder och att låta eleverna arbeta i mindre grupper för att främja gruppkänslan men även lära sig av andra i gruppen. Jag strävar efter att följa den allra senaste utvecklingen inom pedagogik, metodik och forskning.