Dans

Dansundervisningen presenteras nedan och erbjuds inom tre områden; för aktörer som erbjuder dans för professionella dansare, för danselever med behov av privatlektioner samt för föreningsverksamhet

Dansundervisning för professionella dansare 

Vill du anlita Susanna som danslärare för undervisning av professionella dansare (proffsklasser), alternativt undervisning eller workshop för Folkhögskola med dansinriktning?

Susanna har efter sin yrkeskarriär som dansare vid GöteborgsOperans Danskompani vidareutbildat sig till danslärare. Susanna är en återkommande danslärare i balett för yrkesverksamma professionella dansare vid Danscentrum Väst (DCV) i Göteborg. Susanna har undervisat balett för danselever vid det yrkesförberedande programmen Danslinjen och Musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg. Susanna undervisar nu dans och Mental träning vid Aranäsgymnasiet och balett vid det estetiska programmet på Uddevallagymnasiet Sinclair.


Exempel på samarbeten:

VT2015 - HT2021 Danscentrum Väst DCV, Göteborg. Susanna anlitas återkommande som danslärare i balett för yrkesverksamma dansare i Gbg. 

Dansundervisning privatlektion

Vill du anlita Susanna som danslärare för privatlektion?

Susanna har efter sin yrkeskarriär som dansare vid GöteborgsOperans Danskompani vidareutbildat sig till danslärare. Du kan anlita Susanna för privatlektion i balett och repertoar i balett och modern nutida dans.

Dansundervisning i grupp för föreningsverksamhet

Vill du anlita Susanna som danslärare för gruppundervisning?

Susanna har efter sin yrkeskarriär som dansare vid GöteborgsOperans Danskompani vidareutbildat sig till danslärare, legitimerad yogalärare och yinyogalärare. Susanna är anställd som danslärare vid Kungsbacka Kulturskola, Aranäsgymnasiet och Uddevallagymnasiet Sinclair. 


För föreningsverksamhet undervisar Susanna alla åldrar i följande dansstilar:

  • Klassisk balett
  • Modern balett
  • Tåskola
  • Modern nutida dans
  • Jazz
  • Spansk dans i form av Sevillanas
  • Improvisation
  • Repertoar 
  • Träning av gestaltning för konståkares och gymnasters tävlingsprogram.


Exempel på samarbeten:

2020 Kulturföreningen Tåget Borås. Susanna anlitas för undervisning i balett och tåskola.

2019 Kulturföreningen Tåget Borås, lägervecka. Susanna anlitas för undervisning i balett och tåskola, pass i yinyoga och föreläsning i Mental träning och Näringslära. 

2017 GF Energo (Gymnastikföreningen Energo) Susanna anlitas för att tränat elitgymnaster  i gestaltning av tävlingsprogram.

Susanna har haft samarbete och varit kontinuerlig danslärare för följande konståkningsklubbar.

2016 - 2017 Göteborgs konståkningsklubb (GKK). En dag per vecka i modern nutida dans  och jazz.  

2013 - 2018 Lerums konståkningsklubb (LEKK). Två dagar per vecka i balett, modern nutida dans och jazz.