Om Susanna

Om Susanna

Susanna har efter en gedigen utbildning inom dans, (Stora Teaterns Balettelevskola i Göteborg och Svenska Balettskolan i Stockholm) varit anställd som professionell dansare i Göteborgs Operans Danskompani sedan 1993. Susanna har dessutom arbetat på privatteater och varit engagerad av frilansande koreografer i olika produktioner i Stockholm. Som professionell dansare på Göteborgs Operan har Susanna arbetat med koreografer som William Forsythe, Ohad Naharin, Meryl Tankard, Nacho Duato, Jiri Kylian, Tero Saarinen, Cristina Caprioli, Jo Strömgren, Johan Inger, Mats Ek och många fler.

Susanna är utbildad danspedagog vid Dans och Cirkus högskolan (DOCH) i Stockholm, med inriktning klassisk balett. Susanna har tidigare deltagit i andra pedagogutbildningskurser så som ”Inspirationsdagar för Danspedagoger" i regi av Dansforum, Göteborg aug-2009. Susanna har tagit kurser i Stott pilates matwork essential och intermediate på Stockholm Pilates Center för Carita Lesche.

Susanna har sedan 2007-2012 varit danspedagog för Svenska Balettskolans förberedande kurs. Kursens syfte är att förbereda eleven för de färdighetsprov som sker i samband med antagningarna till Svenska Balettskolan åk 4 och lägga en kvalitativ grund för fortsatt dansträning. Flera av de elever som tränat för Susanna har kommit in på Svenska Balettskolan i åk 4.

 

Hösten 2012 startade Susanna dansskolan Alter Era Dans. 2012-VT17 erbjöd Alter Era Dans danskurser i barnbalett, klassisk balett, tåteknik och repertoar för barn och ungdom 5-20 år. Nu erbjuder Alter Era Dans privatlektioner i klassisk balett, tåteknik, repertoar, dansläger och workshop i dans och dansundervisning för konståkare i konståkningsklubbar i Göteborgsområdet.

Sedan 2014 har Susanna varit danspedagog i ämnet klassisk balett för elever vid danslinjeoch musikallinjen på Balettakademien i Göteborg.

Sedan våren 2015 är Susanna engagerad som danslärare i Kungsbacka Kulturskola.

Sedan februari 2017 vikarierar Susanna som danslärare på Hulebäcks Estetiska Gymnasium i Mölnlycke.

Susanna har sedan 2013 varit engagerad som danslärare för konståkningsklubben LEKK. Hos LEKK engageras Susanna löpande för lägerverksamhet och workshops. För konståkningseleverna tränas dansen i kombination med övningar som specifikt utvecklar kropps-medvetenhet, placering, hållning, balans, styrka, flexibilitet, musikalitet och armarnas möjligheter och placering erhåller extra stort fokus.

Mina idéer, vad jag står för och pedagogiska mål är att se individen i gruppen, att i undervisningen använda olika inlärningsmetoder och att låta eleverna arbeta i mindre grupper för att främja gruppkänslan men även lära sig av andra i gruppen. Jag strävar efter att följa den allra senaste utvecklingen inom pedagogik, metodik och forskning.

Kontakt:

e-mail: susanna.berggren@telia.com

Telefon: 0733-563747

Alter Era AB (Kontor)

Trastgatan 7

426 69 Västra Frölunda

OBS! Undervisning sker vid Svenska Balettskolan, Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg

Copyright © Alter Era AB 2015 All Rights Reserved