Information_A

Om Alter Era Dans - Bakgrund

Alter Era Dans har startats för att ge elever som vill dansa klassisk balett en kvalitativ träning och en så bra plattform som möjligt att utgå ifrån för sin fortsatta dans i livet. Grundare är Susanna Caldegren Berggren, som efter lång erfarenhet som professionell dansare i GöteborgsOperans Danskompani nu sadlat om till danspedagog och utbildat sig vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan. Susanna har bland annat arbetat som danslärare för Svenska Balettskolans förberedande kurs sen 2007, som då var i Svenska Balettskolans regi.

Våren 2012 beslutade Svenska Balettskolan om ett nytt koncept runt den förberedande kursen i klassisk balett för elever i ålder 9 (åk 3). Därmed startades Alter Era Dans (www.alterera.se). Kursen ”Svenska Balettskolans förberedande kurs i klassisk balett för 9-åringar” framtogs då i samarbete med Svenska Balettskolan i Göteborg. I kursen ”Svenska Balettskolans förberedande kurs i klassisk balett för 9-åringar” förbereds eleverna inför de färdighetsprov som sker i samband med antagningarna till Svenska Balettskolan åk 4.

Susanna har utformade den kursplan som fanns bakom ”Svenska Balettskolans förberedande kurs i klassisk balett för 9-åringar”. Susanna har sedan i samarbete med danslärare vid Svenska Balettskolan utformat övningar och lektionsmaterial som kursen ska följa för att upprätthålla standard och kvalitet. Susanna var även planeringsansvarig för ”Svenska Balettskolans förberedande kurs i klassisk balett för 9-åringar”. För närvarande är samarbetet vilande.

I och med att samarbetet med Svenska Balettskolan påbörjades har Alter Era Dans verksamhet utökats med fler kurser inom såväl klassisk balett som Stott Pilates.

 

Alter Era Dans har nu paus i sin danskursverksamhet under HT17-VT18. Alter Era Dans erbjuder privatlektioner, lägerverksamhet och workshops i dans och dansundervisning i olika dansstilar för konståkningselever.

Alter Era Dans mål är att ge elever som älskar att dansa eller är nyfikna på klassisk balett en kvalitativ undervisning och en god plattform för fortsatt dans. 

Kontakt:

e-mail: susanna.berggren@telia.com

Telefon: 0733-563747

Alter Era AB (Kontor)

Trastgatan 7

426 69 Västra Frölunda

OBS! Undervisning sker vid Svenska Balettskolan, Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg

Copyright © Alter Era AB 2015 All Rights Reserved